Welkom bij dotNed inloggen/aanmelden

dotNed Logo

Azure AD Token Service bij 4dotnet!

Op donderdag 6 juni zijn we te gast bij 4dotnet in Nieuwegein, waar Roland Guijt ons alles gaat vertellen over het maken van een eigen custom token service in ASP.NET Core 3.

Als Azure AD Niet Genoeg Is: Het maken van een OpenIdConnect Token Service in ASP.NET Core 3.0

Een van de grote veranderingen op het gebied van security in ASP.NET Core 3.0 is dat Microsoft je nu de mogelijkheid geeft zelf een op OpenIdConnect gebaseerde token service te maken. Dit is gebaseerd op het welbekende IdentityServer framework.

Een Token Service geeft je de mogelijkheid om een gecentraliseerde authenticatie met single sign-on te maken welke gebaseerd is op dezelfde industrie standaarden als Azure Active Directory. Azure AD is een geweldig systeem zolang je niet verder wilt gaan dan wat je out-of-the-box krijgt. En dit is waar het zelf maken om de hoek komt kijken.

We laten je de ins en outs zien van het maken van een dergelijke service, maar niet voordat we je uitgelegd hebben wat de terminologie nu precies allemaal inhoudt. Als de basis duidelijk is gaan we verder dan wat simpele voorbeelden en laat ik je zien welke andere geweldige dingen een custom token service met zich meebrengt.

Na deze sessie ben je er klaar voor om een eigen token service in ASP.NET Core te maken welke authenticatie over je gehele organisatie heen mogelijk maakt.

Wellicht heb je een andere sessie van Roland gezien getiteld ASP.NET Core Security. Deze sessie is dan evengoed handig om langs te komen: we verversen niet alleen je geheugen maar er zijn een hoop nieuwe dingen bijgekomen zoals een betere kijk naar Identity Server.

Deze avond wordt gehost door 4dotnet en vindt plaats in hun kantoor te Nieuwegein.

Naam:
E-mail:  
Bevestig e-mail:
Tweet mijn aanmelding op dotNedUG.