Welkom bij dotNed inloggen/aanmelden

dotNed Logo

Maandelijkse bijeenkomsten

Iedere maand organiseert dotNed een gratis bijeenkomst voor .NET ontwikkelaars.
In principe is die bijeenkomst op de 4e donderdag van de maand (met uitzondering van december, of als deze dag op een feestdag valt).
Op de bijeenkomsten kunt u leren over verschillende aspecten van het .NET Framework en aanverwante producten. Verder bieden de maandelijkse bijeenkomsten uitstekende mogelijkheden om kennis te maken met andere ontwikkelaars.

Heb je wensen of ideeën voor de maandelijkse bijeenkomsten, of wil je zelf een presentatie geven, stuur dan een email naar info@dotned.nl.

Slides en code

Na een bijeenkomst krijgen we op verzoek ook het slidedeck en de democode. Hieronder vind je de bestanden van de laatste bijeenkomsten.

Aankomende meetings

donderdag 28 november 2019: Dotnet 3.0 Deploy anywhere: Vandaag op de RaspberryPi 3

Met de komst van .NET core 3.0 kunnen we onze code bijna overal op draaien, en met de GPIO ondersteuning kunnen we nu echt gebruik maken van de IO mogelijkheden van de Raspberry Pi. Op deze avond leidt Erik jullie door middel van een aantal demo’s van sensor naar rapportage.

Erik laat zien hoe je C# code kan draaien op een Raspberry Pi. En laat vervolgens zien hoe je deze code remote kan debuggen in Visual Studio Code.

In het tweede deel gaat hij laten zien hoe je de sensorwaardes naar Azure IoT Hub kan verzenden, hoe je met Power BI inzicht kunt krijgen in het verloop van deze sensorwaardes en hoe je mails kunt versturen bij overschrijding van thresholds.

Spreker: Erik Sijnja
Erik is al bijna 22 jaar professioneel Software Engineer, daarvoor was het al enkele jaren zijn hobby. Hij houdt zich sinds 2004 voornamelijk bezig met .NET. Daarnaast is hij graag bezig met nieuwe dingen binnen zijn vakgebied en ook daarbuiten. In zijn vrije tijd knutselt hij graag met zijn 3d printer, LEGO, Rapsberry Pi’s en Arduinos.

We zijn te gast bij Betabit in Den Haag. Zoals gebruikelijk beginnen we op 19:00 maar ben je vanaf 18:00 al welkom om wat te eten en te drinken.

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst.


donderdag 19 december 2019: Continuous Delivery As A Service met Azure DevOps

Azure DevOps bevat alles wat je maar wilt om software te bouwen van begin tot eind. In deze sessie laat Hassan Fadili zien hoe Azure DevOps helpt bij het plannen van je project via Agile tooling, hoe je je code kunt beheren met Git/GitHub en hoe je deze code uitrolt via een krachtig CI/CD systeem. Zo krijg je complete traceerbaarheid van elke ontwikkelactiviteit.  

Je leert onder meer hoe je een vliegende start kunt maken met Azure DevOps inclusief uitrol naar je platform van je eigen keuze. Of dat nu in de cloud is of niet. Ook leer je hoe makkelijk de integratie kan zijn met diensten als Kubernetes en packagemanagers. 

Tot slot krijg je nog een overzicht van aankondigingen van de afgelopen Microsoft Ignite conferentie. Een mooie gelegenheid dus om gelijk op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes. 

Over Hassan Fadili:

Hassan is freelance lead architect, consultant en trainer op het gebied van application lifecycle management bij FadiliCT Consultancy. Als teamspeler is Hassan een grote fan van softwareontwikkeling in groepen en organisaties groot en klein. Voor zijn kennis van DevOps en de diverse Microsoft technieken en producten, als ook voor zijn inzet voor de ontwikkelaarscommunity is Hassan door Microsoft al sinds 2009 jaarljiks onderscheiden met de prestigieuze MVP Award. 

Aanmelden voor deze bijeenkomst.


zaterdag 25 januari 2020: dotNed Saturday 2020

 

Inmiddels een begrip en ook nu al zijn we als grootste Nederlandse .NET gebruikersgroep dotNed druk bezig met de organisatie van de dotNed Saturday in 2020. Deze dag richt zich op ontwikkelaars op het Microsoft platform in de meeste brede zin van het woord. 

We hebben een breed scala aan onderwerpen en je kunt rekenen op 15 sessies van topsprekers. Zo komen onder meer aan bod:

  • Microservices
  • Mobile app development
  • DevOps
  • ASP.NET Core en .NET Core
  • Azure
  • Blazor
  • Containers

en nog veel meer!

Houd de website dotnedsaturday.nl in de gaten voor updates over sessies en sprekers! Schrijf je nu vast gratis in.

dotNed Saturday wordt mede mogelijk gemaakt door:

 


 

Aanmelden voor deze bijeenkomst.


Afgelopen meetings

donderdag 24 oktober 2019: Azure Durable Functions bij Profit4cloud


donderdag 26 september 2019: High and low level performance optimizations with .NET Core 3.0 and C# 8.0


donderdag 27 juni 2019: Marcel de Vries over DevOps en trends bij ICT!


zaterdag 22 juni 2019: .NET Core Summer Event bij Info Support


donderdag 6 juni 2019: Azure AD Token Service bij 4dotnet!