Welkom bij dotNed inloggen/aanmelden

dotNed Logo

Maandelijkse bijeenkomsten

Iedere maand organiseert dotNed een gratis bijeenkomst voor .NET ontwikkelaars.
In principe is die bijeenkomst op de 4e donderdag van de maand (met uitzondering van december, of als deze dag op een feestdag valt).
Op de bijeenkomsten kunt u leren over verschillende aspecten van het .NET Framework en aanverwante producten. Verder bieden de maandelijkse bijeenkomsten uitstekende mogelijkheden om kennis te maken met andere ontwikkelaars.

Heb je wensen of ideeën voor de maandelijkse bijeenkomsten, of wil je zelf een presentatie geven, stuur dan een email naar info@dotned.nl.

Slides en code

Na een bijeenkomst krijgen we op verzoek ook het slidedeck en de democode. Hieronder vind je de bestanden van de laatste bijeenkomsten.

Aankomende meetings

donderdag 6 juni 2019: Azure AD Token Service bij 4dotnet!

Op donderdag 6 juni zijn we te gast bij 4dotnet in Nieuwegein, waar Roland Guijt ons alles gaat vertellen over het maken van een eigen custom token service in ASP.NET Core 3.

Als Azure AD Niet Genoeg Is: Het maken van een OpenIdConnect Token Service in ASP.NET Core 3.0

Een van de grote veranderingen op het gebied van security in ASP.NET Core 3.0 is dat Microsoft je nu de mogelijkheid geeft zelf een op OpenIdConnect gebaseerde token service te maken. Dit is gebaseerd op het welbekende IdentityServer framework.

Een Token Service geeft je de mogelijkheid om een gecentraliseerde authenticatie met single sign-on te maken welke gebaseerd is op dezelfde industrie standaarden als Azure Active Directory. Azure AD is een geweldig systeem zolang je niet verder wilt gaan dan wat je out-of-the-box krijgt. En dit is waar het zelf maken om de hoek komt kijken.

We laten je de ins en outs zien van het maken van een dergelijke service, maar niet voordat we je uitgelegd hebben wat de terminologie nu precies allemaal inhoudt. Als de basis duidelijk is gaan we verder dan wat simpele voorbeelden en laat ik je zien welke andere geweldige dingen een custom token service met zich meebrengt.

Na deze sessie ben je er klaar voor om een eigen token service in ASP.NET Core te maken welke authenticatie over je gehele organisatie heen mogelijk maakt.

Wellicht heb je een andere sessie van Roland gezien getiteld ASP.NET Core Security. Deze sessie is dan evengoed handig om langs te komen: we verversen niet alleen je geheugen maar er zijn een hoop nieuwe dingen bijgekomen zoals een betere kijk naar Identity Server.

Deze avond wordt gehost door 4dotnet en vindt plaats in hun kantoor te Nieuwegein.

Aanmelden voor deze bijeenkomst.


zaterdag 22 juni 2019: .NET Core Summer Event bij Info Support

The .NET Core Summer Event is a 1 day mini-conference focused on software development with .NET Core. The program consists of 12 sessions divided over 2 tracks with an international speaker line-up containing MVPs and members of the .NET Core team at Microsoft.

One of the sessions is a panel discussion about .NET Core performance with performance experts.

If you want to get up-to-speed with the latest developments in .NET Core, register for this event. We have 200 seats available so make sure you claim your spot as soon as possible!

visit the event website for more information
 

!Because we have an international speaker line-up, this event is in English!

Powered by:

Aanmelden voor deze bijeenkomst.


Afgelopen meetings

maandag 6 mei 2019: Build Viewing Party bij Info Support


donderdag 18 april 2019: Een rondje langs de patronen, principes en richtlijnen voor het schrijven van onderhoudbare code


dinsdag 2 april 2019: Visual Studio 2019 Launch Event bij Info Support Veenendaal


donderdag 28 maart 2019: Unity 3D Development bij Rabobank


zaterdag 26 januari 2019: dotNed Saturday: 26 januari