Welkom bij dotNed inloggen/aanmelden

dotNed Logo

Maandelijkse bijeenkomsten

Iedere maand organiseert dotNed een gratis bijeenkomst voor .NET ontwikkelaars.
In principe is die bijeenkomst op de 4e donderdag van de maand (met uitzondering van december, of als deze dag op een feestdag valt).
Op de bijeenkomsten kunt u leren over verschillende aspecten van het .NET Framework en aanverwante producten. Verder bieden de maandelijkse bijeenkomsten uitstekende mogelijkheden om kennis te maken met andere ontwikkelaars.

Heb je wensen of ideeën voor de maandelijkse bijeenkomsten, of wil je zelf een presentatie geven, stuur dan een email naar info@dotned.nl.

Slides en code

Na een bijeenkomst krijgen we op verzoek ook het slidedeck en de democode. Hieronder vind je de bestanden van de laatste bijeenkomsten.

Aankomende meetings

donderdag 23 april 2020: Serverless Ponies & Azure IoT Edge

ONLINE
Deze sessie is de eerste online meeting van dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in, je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting.

Serverless Ponies (Sander Molenkamp)

Met client-side Blazor kunnen ontwikkelaars .NET applicaties schrijven die draaien in de browser. Combineer dit met Azure Functions en je hebt een kosten-effectieve, schaalbare architectuur voor serverless web apps.

In deze sessie laat Sander zien hoe hij Serverless Ponies gebouwd heeft, een spelletje ontworpen door zijn 9-jarige dochter. Zowel de front-end implementatie met Blazor en JavaScript Interop als back-end implementatie met de nieuwste Azure Functions features zullen aan bod komen.

Sander Molenkamp is Cloud Solution Architect at Info Support. He has been helping customers designing and developing solutions using Microsoft technology for more than 15 years and has a passion for cloud native architectures. He’s a Microsoft Azure aficionado and co-organizer of the Dutch Azure Meetup. At Info Support, Sander is a Microsoft Competence Center lead, where amongst other things he enjoys hosting the dotnetFlix podcast.

 

Hoe bouw je IoT solutions met Azure IoT Edge? (Edwin van Wijk)

Azure IoT Edge is een dienst waarmee je eenvoudig gedistribueerde IoT solutions kunt bouwen. Daarmee kun je allerlei workloads gaan draaien op een edge device, denk daarbij aan: Machine Learning jobs, Stream Analytics jobs, Azure functions en natuurlijk custom modules. Een edge device kan van alles zijn: een PC, Raspberry Pi of een drone. In deze sessie laat ik zien hoe je IoT Edge (in combinatie met Azure IoT Hub) kunt gebruiken om zelf modules te bouwen en deze uit te rollen op een edge device en te beheren vanuit de cloud. In het eerste deel van de sessie doe ik een korte introductie. Daarna duiken we de code in en laat ik aan de hand van een demo zien hoe je zo'n module bouwt in Visual Studio Code.

Edwin is sinds 1999 werkzaam in de IT en is Principal Software Architect bij Info Support (primair in het financiële domein). Zijn expertise is: distributed systems, systems integration, (web-scale) software architectuur and patterns, software craftsmanship, DevOps, Microsoft Azure, en .NET (Core) development.  
Edwin is Microsoft MVP in de Developer Technologies categorie (sinds 2016).
Hij deelt zijn kennis en ervaring graag door op events te spreken en middels het publiceren van videos.

ONLINE
Deze sessie is de eerste online meeting van dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in, je ontvangt op de ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting.

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst.


Afgelopen meetings

donderdag 27 februari 2020: Managed Identities in Azure


zaterdag 25 januari 2020: dotNed Saturday 2020


donderdag 19 december 2019: Continuous Delivery As A Service met Azure DevOps


donderdag 28 november 2019: Dotnet 3.0 Deploy anywhere: Vandaag op de RaspberryPi 3


donderdag 24 oktober 2019: Azure Durable Functions bij Profit4cloud