Welkom bij dotNed inloggen/aanmelden

dotNed Logo

Volg ons op Twitter

Natuurlijk zit dotNed ook op Twitter. Volg aankondigingen voor bijeenkomsten en andere nieuwtjes via dotNedUG.  

 

Nieuwsbrief

Regelmatig publiceert dotNed een nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief staan nieuwtjes op het gebied van .NET, links naar artikelen en alle informatie over de bijeenkomsten die wij organiseren. Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief via je profiel. Dan krijg je de nieuwsbrief iedere keer op tijd in je mailbox en hoef je geen bijeenkomst meer te missen!

»»meld je aan!
 

INETA Europe

We zijn als dotNed aangesloten bij de 'usergroup van de usergroups' INETA.

Over dotNed

DotNed gebruikersgroep

Promoot jouw pagina ook

dotNed is een non-profit organisatie met een aantal doelen:

  1. Het verspreiden van kennis over het .net platform
  2. Het bieden van een online en offline ontmoetingsplaats voor .net ontwikkelaars
  3. Uitwisselen van ideeen, kennis en gedachten over .net

Om dat te bereiken doen wij een aantal dingen. We organiseren een aantal keer per jaar een gratis bijeenkomst waarin we een bepaald aspect van .net onder de loep nemen. We hebben daar vaak gerenommeerde sprekers voor, uit binnen- en buitenland. Maar ook hebben we vaak sprekers uit de community, mensen zoals jij en ik, die willen vertellen over hun ervaringen, projecten of leuke en interessante dingen die ze met .net doen!

Daarnaast hebben we een nieuwsbrief (inschrijven verder op deze pagina) waarin we alles vermelden wat met dotNed te maken heeft.

Je ziet het, als .net ontwikkelaar hoort deze site absoluut in je favorieten te staan!

Meetings

donderdag 23 april 2020: Serverless Ponies & Azure IoT Edge

ONLINE
Deze sessie is de eerste online meeting van dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in, je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting.

Serverless Ponies (Sander Molenkamp)

Met client-side Blazor kunnen ontwikkelaars .NET applicaties schrijven die draaien in de browser. Combineer dit met Azure Functions en je hebt een kosten-effectieve, schaalbare architectuur voor serverless web apps.

In deze sessie laat Sander zien hoe hij Serverless Ponies gebouwd heeft, een spelletje ontworpen door zijn 9-jarige dochter. Zowel de front-end implementatie met Blazor en JavaScript Interop als back-end implementatie met de nieuwste Azure Functions features zullen aan bod komen.

Sander Molenkamp is Cloud Solution Architect at Info Support. He has been helping customers designing and developing solutions using Microsoft technology for more than 15 years and has a passion for cloud native architectures. He’s a Microsoft Azure aficionado and co-organizer of the Dutch Azure Meetup. At Info Support, Sander is a Microsoft Competence Center lead, where amongst other things he enjoys hosting the dotnetFlix podcast.

 

Hoe bouw je IoT solutions met Azure IoT Edge? (Edwin van Wijk)

Azure IoT Edge is een dienst waarmee je eenvoudig gedistribueerde IoT solutions kunt bouwen. Daarmee kun je allerlei workloads gaan draaien op een edge device, denk daarbij aan: Machine Learning jobs, Stream Analytics jobs, Azure functions en natuurlijk custom modules. Een edge device kan van alles zijn: een PC, Raspberry Pi of een drone. In deze sessie laat ik zien hoe je IoT Edge (in combinatie met Azure IoT Hub) kunt gebruiken om zelf modules te bouwen en deze uit te rollen op een edge device en te beheren vanuit de cloud. In het eerste deel van de sessie doe ik een korte introductie. Daarna duiken we de code in en laat ik aan de hand van een demo zien hoe je zo'n module bouwt in Visual Studio Code.

Edwin is sinds 1999 werkzaam in de IT en is Principal Software Architect bij Info Support (primair in het financiële domein). Zijn expertise is: distributed systems, systems integration, (web-scale) software architectuur and patterns, software craftsmanship, DevOps, Microsoft Azure, en .NET (Core) development.  
Edwin is Microsoft MVP in de Developer Technologies categorie (sinds 2016).
Hij deelt zijn kennis en ervaring graag door op events te spreken en middels het publiceren van videos.

ONLINE
Deze sessie is de eerste online meeting van dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in, je ontvangt op de ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting.

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst.

»»meer over dotNed bijeenkomsten